یکشنبه, ۰۲ مهر ۱۳۹۶

یخچال‌های ایران منابع اصلی و مهم آب شیرین در کشور را ببینید+تصاویر

برفچال‌ها و یخچال‌های ایران از منابع اصلی و مهم آب شیرین ایران هستند.در ناحیه ای از کرمان این یخچال‌ها را یخدان نیز می‌‏نامند.

برفچال‌ها و یخچال‌های ایران از منابع اصلی و مهم آب شیرین ایران هستند.در ناحیه ای از کرمان این یخچال‌ها را یخدان نیز می‌‏نامند.ثابت و محدود بودن منابع آب شیرین در چرخه طبیعت و به ویژه ایران که از مناطق نیمه‌خشک به شمار می‌آید و از سویی دیگر افزایش جمعیت و توسعه شهرها که باعث افزایش چندین برابری در مصرف آب شده است، بیانگر ضرورت شناخت و حفظ یخچال‌ها به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع آب شیرین کشور است.

یخچال‌های ایران

با اطمینان خاطر می‏‌توان گفت که یکی از بنیان‌های زیست محیطی ایران و تمدن آن تناوب‏ فصول و پستی و بلندی‌هاست، تناوبی که در تابستان کوه‌ها را دلپذیر و فرح‌بخش می‏‌سازد و در یخچال‌ها نگهداری می‌شود (متشکل از دو کلمه یخ و چال، در واقع جایی که یخ در آن درون چاهی نگهداری می‏‌شود). در ناحیه کرمان این یخچال‌ها را یخدان نیز می‌‏نامند.کلمه‏‌ای مرکب از دو کلمه یخ و دان (صندوق).

یخچال‌های ایران در مناطقی ساخته می‏‌شده‏‌اند که تابستان‌های بسیار گرم و زمستان‌هایی با حداقل ۲۰ روز یخبندان داشته‏‌اند،
یعنی بر فلات ایران، فلاتی که در همه‏ حال کم‏‌آب،
گاه یخبندان و گاه گرم و سوزان است.
همچنین این یخچال‌ها در شهرهایی که در پای کوه‌ها،
میان دشت کویر و صحرای لوت و کوه‌هایی که آنها را دربرگرفته‏‌اند، پراکنده‏‌اند.

یخچال‌های ایران

اقلیم فلات ایران دارای دو ویژگی سرمای کافی,
در زمستان که ساختن یخ را امکان‏‌پذیر می‌کرد و گرمای شدید در تابستان است؛
گرمایی که استفاده از یخ را در این فصل دلپذیر می‏‌کند.

در زمستان معمولا شب‌ها یخبندان و روزها آفتابی است.
به دلیل‏ ارتفاع بالای هزار متر و نیز خشکی هوا، بارش برف کم‏ است،
اما روزهای یخ‌بندان فراوان‌تر است.

نیک صالحی


  • Comments Off
  • 19298 بازدید
robotblog
Load: 1698
1٫22591 queries in 1٫225 seconds.